Ювілей Олександра Любченка

Ювілей Олександра Любченка

26 вересня у Дніпропетровську відбудеться ювілейний концерт Олександра Любченка за участі Михайла Кримова (бас-гітара, електро-контрабас), Ігора Любченка (бас-гітара), Дмитра Литвиненка (ударні).

Легендарному дніпропетровському гітаристу та композитору, віртуозному музиканту, засновнику унікальної гітарної школи, Олександру Івановичу Любченко — 60 років. На концертах корінного дніпропетровця Олександра Любченка виросло не одне покоління людей закоханих в музику, а його учні в різні роки отримують визначні нагороди в музичному мистецтві в різних країнах світу.

«Наш відомий земляк, музикант і композитор Олександр Любченко — один з кращих джазових гітаристів СНД і Європи у складі свого тріо черговий раз захоплював публіку віртуозними, фантастичними творами. Цікаво, що як тільки над залом пронеслися перші раскати найтоншої імпровізації, атмосфера круто змінилася». Ігор Гусаров

«Є заслужені артисти, є народні, є зірки на нашому сучасному поп-культурному небосхилі, а є Майстри — ті, хто робить свою справу не за одні гонорари або нагороди, і навіть не за визнання, а просто тому, що інакше неможливо, тому що того вимагає спів власного серця. Майстрів, як правило, небагато, набагато менше, ніж згаданих зірок і тих, хто одягнений регаліями. Але це не тільки не применшує, а скоріше, підкреслює їх значимість в культурі». Відгук учня про Олександра Любченка «Ключі майстра»

До участі в концертній програмі долучились музиканти і формації, що мають спільні музичні проекти з Олександром Івановичем:

Михайло Кримов — автор оригінальної музики та цікавих аранжувань. Михайло Кримов досконало володіє грою на бас-гітарі та електро-контрабасі в різних стилях і напрямках.

Арт-джаз тріо A United Of Unite — музична формація, засновником якої є Олександр Любченко.
У складі тріо грають Ігор Любченко (бас гітара) та Дмитро Литвиненко (ударні).