Уроки джазової гітари від Алекса Максиміва

Алекс Максимів

Із 7 по 15 серпня відомий джазовий гітарист українського походження Алекс Максимів відвідає Львів та проведе майстер-класи гри на гітарі.

Зареєструватись та поспілкуватись із музикантом можна за поштою alexandermaksymiw@gmail.com.

Александр Максимів народився в Торонто. Упродовж останніх 10 років виступав і записувався з багатьма відомими виконавцями: Рані Лі (Ranee Lee), Наталіо Суейдом (Natalio Sued), Келі Джеферсон (Kelly Jefferson), Майклом Ватчером (Michael Vatcher), Amsterdam Jazz Orchestra, Юрієм Яремчуком. Також  він пише музику для класичного ансамблю Soil.

Александр походить з музичної сім'ї, тому з дитинства грав на віолончелі, фортепіано та співав. Уроки гри на гітарі йому давав всесвітньовідомий гітарист Лорн Лофскі (Lorne Lofsky). Алекс закінчив джазову програму Гумберт-Коледжа в Торонто. 2008 року здобув магістерський ступінь у Консерваторії Амстердаму, де навчався під керівництвом таких відомих гітаристів, як Пітер Бернстайн (Peter Bernstein), Бен Мондер (Ben Monder) та Джес ван Руллер (Jesse van Ruller). На додачу до цього Александр проводить воркшопи і майстер-класи в університеті Улулаг (Бурса, Туреччина) та львівський консерваторії.

2009 — 2011 роки Алекс Максимів жив у Львові, брав активну участь у діяльності «JazzClub.Lviv» та виступав на фестивалях «Флюгери Львова», «FortMissia», «JazzBez».

Тепер Алекс мешкає в Нью-Йорку, де грає із такими  музикантами, як: Джон Макнейл (John McNeil), Дік Уотс (Dick Oatts), Дон Томпсон (Don Thompson) та іншими.

www.alexandermaksymiw.com