Fabien Mary Trio

Fabien Mary Trio афиша

Посольство Франції в Україні, Альянс Франсез та творчий портал Antigorod.com представляють: 17 вересня 2011 Fabien Mary Trio у Дніпропетровську.

Фаб'єн Марі — талановитий трубач, лауреат джазової премії Django D'or в номінації «Кращий молодий виконавець» у 2003 році, «Відкриття в області джазу» в 2004 році в Сан-Хуані, номінант на премію Django Reinhardt в 2008 році.

Серед артистів, з якими він співпрацював, такі зірки, як Уїнтон Марсаліс, Дайана Кролл, Джонні Гріффін, Стів Турре, Мішель Легран, Спанкі Вілсон, Дейв Лібман, Престон Лав, Арчі Шепп та багато інших.

Фаб'єн Марі заснував свій колектив у 23 роки. До його складу входять музиканти, з якими він грав вже багато років: Юго Ліппі (гітара), Фаб'єн Маркоз (контрабас) та Мурад Бенамму (ударні).

Офіційний сайт музиканта: http://www.fabienmary.com

Юго Ліппі почав занняття гітарою у віці 10 років та з 17 років, ставши професійним музикантом, виступав у клубах. І, таким чином, він отримав можливість грати з такими музикантами, як Ален Жан-Марі, Емманюель Бекс, Сімон Губер, Жером Бард, Зігфрід Кесслер, Марк Фоссе, Мурад Бенамму.

В 20 років він переїджає до Парижу та зустрічає музикантів з колективу Nuits Blanches du Petit Opportun. Кількох років буде достатньо, щоб він став одним з найпопулярніших гітаристів паризької сцени. Він приймає участь у французьких та європейських фестивалях, поряд з такими музикантами, як Флорен Нікулеску, Рене Уртрегер, Ерік Леніні, Крістіан Ескуде, Андре Секкареллі, Сара Лазарус, Стефан Бельмондо, Жюльєн Лоро, Джо Кон, Сільвен Люк, Девід Лінч (для його фільму «Внутрішня імперія»), П'єррік Педрон, Рік Маргідза, Патрік Артеро та багато інших. Юго — постійний член квартету Фаб'єна Марі та оркестру Duc des Lombards.

В 2008 році він випускає свій альбом «Who Cares» для лейблу Elabeth. Цей перший диск, що вийшов під його ім'ям, з Флораном Гаком на органі та Мурадом Бенамму на ударних, був схвально прийнятий джазовими критиками та публікою.

Офіційний сайт музиканта: www.hugolippi.com

Фаб'єн Маркоз навчався грі на контрабасі та електрогітарі на джазовому відділенні Національної музичної школи міста Віллербанн, а також освоював класичний контрабас у Ліонській консерваторії. Він грав на контрабасі разом з солістом Ліонського оркестру, Ференом Бокані, а також акомпанував таким музикантам, як Ларрі Гренадьє, Джо Мартін, Луїджі Труссарді та ін.

У 1996 році він отримав гра-прі фестивалю «La Défense» разом з колективом «Mû», у складі якого він записав два альбоми. Він акомпанував численним музикантам: Ален Жан-Марі, Лоло Беллонзі, Стів Гроссман, Жорж Арванітас та ін. У 1998 році він переїхав до Парижу, де почав викладати гру на контрабасі та електрогітарі в консерваторії Жювізі.

Фаб'єн Маркоз регулярно грає у паризьких клубах з Олів'є Темімом, Жеромом Бардом, Керком Лайтсі, Жан-Лу Лоньоном, Ріком Маргідза, Стефаном Бельмондо.

Він грає у колективах Фаб'єна Марі, Жан-Лу Лоньона, Давіда Сосе, Мурада Бенамму, Софі Алур, П'єрріка Педрона. Він записав багато альбомів з Фаб'єном Марі, Жан-Лу Лоньоном, Давідом Сосе.

Вартість квитків: 40-50 грн.
Квитки можна придбати у касах міської філармонії.

Тільки для зареєстрованих користувачів Anigorod.com та членів Альянс Франсез вартість квитків до 16 вересня — 30 грн.

Кількість квитків обмежена. Замовити квитки можна у офісі Альянс Франсез, та на сайті Antigorod.com.