Міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest 2013 у Львові

alfa

Третій Міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest відбудеться 13-16 червня і традиційно представить найкращих джазових музикантів світу та збере величезну кількість шанувальник джазу у Львові.

Цього року фестиваль вкотре вражатиме своєю масштабністю і на 4 дні місто перетвориться на джазову столицю Європи. Виступи понад 100 музикантів звучатимуть з трьох сцен фестивалю. Вже традиційними стали місця їх розташування: в історичному центрі Львова на Площі Ринок та в подвір’ї Палацу Потоцьких, а також в Парку Культури, де розташується головна Сцена ім. Едді Рознера, якій присвоєно назву на честь видатного музиканта.

У фестивальні дні Львів прийматиме світових джазових легенд - хедлайнерів Alfa Jazz Fest 2013.

На гала-концертах виступатимуть:
Dirty Dozen Brass Band (США) - один з найстаріших музичних колективів Нового Орлеану;
Авішаі Коен (Avishai Cohen) (Ізраїль) - відомий ізраїльський джазовий контрабасист із новим проектом;
Тіль Брьоннер (Till Brönner) (Німеччина) - джазовий трубач і вокаліст, композитор, володар багатьох музичних нагород;
Ел Ді Меола (Al Di Meola) (США) - один з найвпливовіших гітаристів у світі;
Чарлі Хейден у складі Charlie Haden Quartet West (США) - ансамбль легендарного джазового контрабасиста і композитора;
Боббі Макферрін (Bobby McFerrin) (США) - cлавнозвісний мультижанровий вокаліст, десятиразовий лауреат премії «Греммі».

Оскільки Alfa Jazz Fest невпинно розширює географію артистів, особливо цікавими та різноманітними стануть концерти і в центрі міста. Загалом на фестивалі представлені кращі джазмени США, Німеччини, Ізраїлю, Австрії, Норвегії, Швеції, Польщі, Росії, Білорусі та України.

15 червня на гала-концерті відбудеться урочиста церемонія вручення щорічної Міжнародної музичної премії ім. Едді Рознера Alfa Jazz Music Awards - однієї з найбільших музичних премій в джазовій музиці.

Фестиваль впроваджує зручні інновації для своїх гостей. Вперше в партері головної сцени фестивалю (Сцена ім. Едді Рознера) буде організована територія вільна від готівки. Для зручності та безпеки гостей при здійсненні розрахунків буде діяти виключно спеціальна картка – AlfaJazzCard. Така система забезпечить найшвидший та легкий спосіб розрахунку. AlfaJazzCard можна буде отримати безпосередньо на території фестивалю на майданчику головної сцени у дні концертів, а також заздалегідь з 12 червня у відділеннях Альфа-Банку у Львові.

Alfa Jazz Fest в 2013 році проходить у партнерстві з всесвітньовідомим французьким телеканалом Mezzo. Канал присвячений класичній музиці, опері, балету і джазу та має 17 мільйонів передплатників у світі. В рамках цього партнерства інформація про фестиваль, а також трансляції концертів проводитимуться у 44 країнах. Цього року фестиваль транслюватиме концерти наживо в YouTube і таким чином аудиторія слухачів охопить цілий світ.

Попри свою масштабність, Alfa Jazz Fest і надалі залишається доступним та демократичним, оскільки концерти, що відбуваються на міських сценах безкоштовні для слухачів, а квитки на гала-концерти залишаються за доступними цінами (200-800 грн.). Також є можливість безкоштовно послухати концерти у відпочинковій зоні Парку Культури. Ця зона буде спеціально облаштована великими екранами, які транслюватимуть наживо гала-концерти і в неформальній атмосфері можна буде насолоджуватись виступами легендарних музикантів.