«Tomek Grochot Electric Machine» — польський джаз у «Дзизі»

25 травня,субота, о 20:00 в рамках "Днів Кракова у Львові" («Краківський вікенд») відбудеться концерт проекту "Tomek Grochot Electric Machine", який поєднав майстрів польського джазу.

Tomek Grochot Electric Machine — це поєднання музичного та життєвого досвіду трьох професійних музикантів класичної і джазової шкіл, які зібрались разом щоб дослідити неймовірне багатство можливостей поєднання акустичної та електронної музики. Як результат, отримуємо барвистий калейдоскоп стилів, настроїв та переживань: chill-out, space, fusion,
ethno, electronic, jazz, drum’n'bass, dubstep.

Ця неймовірна стилістична суміш, як і личить справжнім джазовим музикантам, буде приправлена великою дозою джазових імпровізацій. Музика проекту Tomek Grochot Electric Machine — це подорож в темну порожнечу космосу, та незвідані глибини океану, що заворожують своєю безмежністю, гіпнотизують красою і незвичністю сенсорного сприйняття.

Концерт колективу буде доповнено сферичними візуалізаціями кінотеатру «Atmasfera 360» — тому абсолютне занурення в космос, своє серце, астрал, вселенський розум, теперішній момент часу (називайте як хочете) гарантовано!

Місце: арт-кав'ярня «Квартира 35» (вул. Вірменська, 35. «Дзиґа», 2-ий поверх) Вхід - 50 грн., для членів усіх «дзиґівських» клубів - 25 грн.

Склад гурту:

Dominik Bieńczycki — клавішні, синтезатор, електрична скрипка та інші.

Władek Foltyński — електричний бас, I-Pad, Moog та інші.

Tomek Grochot — барабани, перкусія, HandSonic, Ipad, iPhone та інші.

Музиканти:

Tomek Grochot — барабанщик, перкусіоніст і композитор. Незалежний музикант з класичною освітою (Академія музики у Кракові) різносторонні інтереси якого зосереджені в основному на джазі і пов'язаних з ним стилях.

Він відомий своєю співпрацею з такими музикантами як Janusz Muniak, Jareka Śmietana, Leszek Kułakowskie, а також участю в культовій Польській джаз-роковій групі «Laboratorium».

Співпрацював з такими зірками джазової сцени як: Найджел Кеннеді, Едді Хендерсон, Janusz Muniak, Jarek Śmietaną, Andrzej Cudzich, Ryszard Styłą, Marian Pawlik, Karol Whitem, Janusz Witko, Wojtek Groborz, Jazz Band Ball Orchestra, Tadeusz Leśniak, Leszekiem Kułakowski, Piotr Wojtasik, Wojciech Karolak, Jan Jarczyk, Janusz Grzywacz та іншими.

Dominik Bieńczycki — один з провідних сучасних джазових скрипалів у Польщі, закінчив джазове відділення Академіі музики в Катовіце. Композитор, аранжувальник, педагог і інженер. З жовтня 2006 року він викладає скрипку Краківській школі джазу та сучасної музики. Брав участь у численних студійних і концертних сесіях з музикантами різних музичних стилів.

Співпрацював з Marek Bałata, Szwagierkolaska, Krzesimir Dębski, Anna
Jurksztowicz, Irena Santor, Turnioki, Energy Drink Band, Muariolanza,
Cracow Suffering Band, Dzidka Muzolf, Paweł Mąciwoda, Atma Anur, Bohdan Jarmołowicz, Czet Minkus, Tadeusz Leśniak, Millagros Morena, Leszek „Hefi” Wiśniowski, Paweł Kaczmarczyk, Tomasz Grochot, Dźwiękokraci, Dave Nilaya, Tempero, Piotr Rachoń i Szy-szy Kaan.

Władek Foltyński — відмінний басист молодого покоління, студент Академії музики, лауреат джаз юніорів у 2011 році.

 

фото: Адрій Артим