II-й Міжнародний фестиваль Big Band Fest в рамках Міжнародного Дня джазу

І знов у нас «Big Band Fest »

300 хвилин джазу

Стоп оплески

Малий зал ХНАТОБу дійсно виявився малим для бажаючих побувати на концерті фестивалю а також для емоцій слухачів .
Адже після закінчення виступу Біг-бенду Харківського цирку ведучий програми попросив публіку закінчити тривалі овації, щоб укластися в регламент фестивалю і послухати інші оркестри.

У сценарії такої реакції публіки не виступи музикантів не передбачалося. Тривалість гри кожного оркестру була запрограмована на тількі 50 хвилин.

У концерті взяли участь шість біг-бендів з Донецька, Бєлгорода, Дніпропетровська, Миколаєва та Харкова. А це 170 першокласних музикантів і імпровізаторів, калейдоскоп сучасних стилів і напрямків.

В кінці 2011 р. Генеральна конференція ЮНЕСКО (Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури) на своїй 36-й сесії прийняла резолюцію, згідно з якою день 30 квітня, починаючи з 2012 року офіційно проголошений як Міжнародний День джазу, на чолі з обраним президентом, всесвітньо відомим піаністом і композитором Хербі Хенкоком.

У зв'язку з цією датою силами ентузіастів Юрія Ковача, Каміла Шуаева та Олександра Огурцова, 30 квітня 2012р. вперше в Україні був організований I-й Міжнародний Фестиваль джазових оркестрів «Big Band Fest».