Ultramarine

Ultramarine

16 грудня у Києві відбудеться виступ проекту Ultramarine (Україна-Литва-Німеччина) — музичне дослідження на перетині архаїчного українського співу та нової імпровізаційної музики, традицій ірмосу і вільної музичної експресії.

Уляна Горбачевська, голос. Українська співачка, актриса, художниця, яка є автором ідеї цього проекту. Довгий час була учасницею львівського мистецького об’єднання «Майстерня пісні». Зараз працює незалежно, сміливо й вдало експериментує, має спільні проекти з всесвітньо відомими музикантами.

Марк Токар, контрабас, голос. Один з найцікавіших виконавців імпровізаційної музики в Україні. Навчався у Львові, Кракові та Катовіцах. Перший український музикант, що зіграв на відомому Chicago Jazz Festival (2012). Учасник низки міжнародних проектів.

Клаус Кугель
, ударні, перкусія. Один із найбільш винахідливих і сміливих німецьких барабанщиків. За останні 20 років дав безліч концертів і фестивальних виступів в Європі,  країнах Балтії,  Канаді, США, Сирії, Японії, Мексиці, Росії, Китаї, Україні та Ізраїлі.

Пятрас Вишняускас, сопрано-саксофон. Легендарний литовський саксофоніст, відомий в першу чергу майстерним використанням литовського фолку у своїх вкрай сучасних імпровізаційних рефлексіях. Виступав майже на всіх престижних і впливових світових музичних фестивалях.