Обробки українських мелодій та імпровізації для фортепіано

В текущем году в свет вышел сборник "Джаз. Обробки українських мелодій та імпровізації для фортепіано". Автор издания -- Валерий Нифонтов (www.valerynifontov.com). В сборник вошли 10 мелодий в околоджазовой аранжировке.

Из сопроводительного текста: "Шанувальники джазу, наш світ сповнений численною кількістю музичних напрямків. Суміш одних в результаті дає нові, а наступні утворюють похідні від попередніх. Один із таких напрямків займає джаз. Слухачi цінують його щирість, драйв і вільну майстерність, що дає неймовірні відчуття. 

Джаз впливає на iншi музичні форми, об'єднує стилі та напрямки, відображає суть творчого процесу вдало і незалежно – будь це мистецтво, бізнес або повсякденне життя в реальному часі.

Вийшовши за власні межі, він виявився здатним органічно увібрати в себе елементи музичної культури будь-якої нації, будь-якого народу світу, відображаючи внутрішню суть людства – єдність. Заміна тональностей, довільні гармонічні та ритмічні відхилення, зображення утворюють викривлену форму кожної композиції. "Джаз. Обробки українських мелодій та імпровізації для фортепіано" -- свого роду експеримент, власна розвага, яка спершу визначається виконавцем, а потім смаками та уподобаннями слухача."

"Власнi розваги" -- серія нотних видань, присвячена музикантам та виконавцям для гри на фортепіано. Перше видання вiдбулося в 2010 році. Випускається з ініціативи авторської редакції МедіаПіар Україна, друкується видавництвом "Підручники та посібники."