Відкрита Брама: музичні уїкенди

Марія Гураєвська

Протягом червня у Києві пройдуть музичні уїкенди, присвячені Євро 2012. Два рази на тиждень Золоті Ворота відкриватимуться для того, аби представити найцікавіші музичні колективи Польщі та України: рок, експериментальну електронну музику, джаз та академічну музику.

12 і 13 червня відбудуться джазові вечори, партнером яких є продюсерський центр Jazz in Kiev.

Початок концертів о 18:00.

12 червня

Квінтет Григорія Паршина (Україна) грає у складі: Григорій Паршин (саксофон), Павло Галицький (барабани), Микола Кістенів (контрабас), Олександр Малишев (клавішні). Квінтет заграє програму „Remebering Dexter Gordon”.

Mariia Guraievska Ethno Jazz Synthesis (Польща)  в своєму репертуарі поєднує фолк, джаз та рок. У склад гурту входять молоді, але вже досить популярні польські джазові музиканти: Себаст’ян Кухчинський (перкусія), Міхал Капчук (контрабас) та Матеуш Скшипка (електрогітара). Марія Гураєвська – українська вокаліста, яка має темпераментний, але водночас таємничий вокал. Джазове звучання  вона збагатила потужною українською етникою.

13 червня

Тріо Наталії Лебедевої (UA) — це Наталія Лебедева (клавішні), Костянтин Іоненко (бас-гітара), Aлек Фантаєв (барабани). Наталія Лебедева — відома українська джазова піаністка, композитор та педагог. Музичні зацікавлення піаністки — мейнстрім, постбоп, кросовер, а також експериментальні проекти.

Jerzy Małek Quartet (PL) — експериментальний проект провідного польського трубача Єжи Малека, у якому також беруть участь відомі польські музиканти молодого покоління: Міхал Мішкєвич та Конрад Землер, а також легендарний контрабасист Збігнєв Вегехаупт. Програма виступу буде складатися з найновіших композицій трубача, що поєднують елементи сучасного джазу, фрі-джазу та слов’янської етнічної музики.