Концерт «Запалюючи серця. Jazz & Tango»

«Запалюючи серця. Jazz & Tango»

26 червня у Колонному Залі Національної Філармонії України відбудеться концерт скрипалів Тетяни Жмендак та Іллі Бондаренко. Їм лише по 10 років, але вони вже встигли стати володарями трьох гран-прі ХХ Міжнародного конкурсу ім. Ж.Кампокьяро у Італії та двох перших премій І міжнародного конкурсу ім. Євгена Станковича.

Не зважаючи на свій вік Тетяна та Ілля виступили на міжнародному фестивалі «Альфа-Джаз» в червні цього року. Олексій Коган назвав дует Бондаренко-Жмендак сюрпризом фестивалю та музичним майбутнім України.

Ведучим концерту «Запалюючи серця. Jazz & Tango» також буде Олексій Коган – відомий продюсер, радіожурналіст, член Міжнародної асоціації джазових журналістів, арт-директор Міжнародного джазового фестивалю Jazz in Kiev.

Концерт відкриє джазове тріо, в склад якого входять знані в музичному колі музиканти Наталія Лебедєва (фортепіано), Костянтин Іоненко (бас-гітара), Олексій Фантаєв (ударні інструменти).

Перше відділення концерту Тетяна та Ілля у супроводі тріо виконуватимуть відомі джазові композиції Скотта Джопліна, Жозефа Стайна, Ігора Фролова та інших гуру джазової музики. В середині відділення поруч з дуетом скрипалів зіграє артистичний випускник Вищої паризької національної консерваторії альтист Андрій Малахов. Всі музичні композиції супроводжуватимуться відеоінсталяціями.

Друге відділення відрізнятиметься від першого як характером, так і ритмами – звучатимуть відомі на весь світ мелодії танго Астора П´яццолли. Справжню бурю емоцій зчинять ноти танго Карлоса Гарделя «Por Una Cabeza». Експресивні мелодії доповнять фонові ілюстрації – картини самобутнього аргентинського художника Фабіана Переса.

Також участь у концерті приймають: акордеоніст Євген Гаврилюк і піаністи Юлія Компанієць та Віталій Лиман.

Концерт пройде за підтримки Посольства Аргентиської Республіки в Україні.

Початок о 19:00.