«Музичні діалоги 2012»

«Музичні діалоги 2012» афіша

VIII Міжнародний джаз-фольк фестиваль «Музичні діалоги 2012», приурочений до Днів Європи в Луцьку, відбудеться 17-18 травня 2012 р. у Луцькому замку.

У фестивалі візьмуть участь професійні колективи з України, Польщі, Білорусії, Молдови та Великобританії.

Крім того, організатори заходу втілять разом із британською мистецькою організацією «Jack Drum Arts» спільний проект. Проект передбачає виготовлення та встановлення в Луцькому Замку так званої «звукової скульптури» — перкусійного інструменту, що не має аналогів в Україні, оскільки є результатом досліджень Патріка Бартона. Цей музикант приїде до Луцька у складі делегації британських митців. В рамках фестивалю будуть проведені також майстер-класи для дітей різного віку та музикантів.

«Час проведення україно-британського проекту обрано не випадково: травень-червень — це час «Євро―2012», тому ми зробимо все, аби наш фестиваль став туристичною візитівкою нашого міста, адже фольклорний елемент, який ми долучаємо до традиційно джазового виконання, дуже високо цінується в Європі і може стати родзинкою українського фестивального руху», — повідомляють організатори «Музичних діалогів».