Джазові майстер-класи у «Дзизі»

Аянєжка Мушял

9 травня у львівській арт-кав’ярні «Квартира 35» відбудуться майстер-класи відомих польських джазових музикантів.

 У майстер-класах візьмуть участь: Йоахим Менсель, Мартін Поспэшальський, Бася Влодарська, Петро Янковський, Роберт Цуджіх та Аянєжка Мушял.

Музиканти поділяться таємницями джазової імпровізації, гри в колективі та аранжування. Приділять увагу джазовому філінгу та побудові фраз. Також дадуть відповіді на всі професійні запитання.

Участь у майстер-класах безкоштовна.

Майстер-класи організовують: мистецьке об’єднання «Дзиґа», «ДжазКлуб.Львів», Міжнародна Літня Джазова Школа "Cho-Jazz 2012" та Літня Джазова Школа у Львові.

Про учасників:

Бася Влодарська

Бася Влодарська

Соліст, випускник Національної школи музики. «М. Karlowicz» в Катовіце. Вона вивчала класичний спів та джазовий спів на факультеті джазу.

Зараз живе у Варшаві. В групі Life'm з 2005 року .Також солістка хору TGD (Gospel R&B). Музиканти з якими співпрацювала та  продовжує працювати: Ewa Bem, Mieczysław Szcześniak, rodzina Pospieszalskich, Piotr Nazaruk, Paweł Zarecki, Mate.o, Natalia Niemen, Joanna Gajda, Dorota Zaziąbło, Konrad Basiuk, Eva Becla Ева Bem.

Вона співала на записах, таких як: „Kakadu” – 2007, Ewa Bem; „Zwykły cud” – 2006, Mieczysław Szcześniak; „Totalne uwielbienie” – 1998; „Jesteś dobry” – 2002, Mate.o; „Makijaże” – 2004, Eva Becla; „TGD na żywo” – 2001 i „Wiara czyni cuda” – 2004, TGD; „Z ciemności do światła” – 2008, New Life’m.

Крім того: пише вірші, викладає спів і цікавиться образотворчим мистецтвом.

Петро Янковський

Петро Янковський

Барабанщик, розпочав  грати на барабанах у віці до 15 років. З 1975 року до 1978 вчився і грав в оркестрі  військово-морського флоту, який виступав у Польщі та за кордоном. З 1978 року він зіграв у біг-бенді під керівництвом  Єжи Партика, і співпрацював з  M. Sikałą, M. Bogdanowiczem, G. Nagorskim, T. Jakubowskim, P. Adamskim .  У команді квартетів Time Quartet i New Qoust здобував призові місця  на фестивалях Junors i Jazz Nad Odra Złotej Tarce. У 1982 році він грав з группою Anty Quintet разом з L. Dranickim i L. Kulakowskim . У 1983 році він переїхав до Німеччини, де  навчався  протягом 1987-1989 років у Вищій Музичній Школі на факультеті джазу в Гамбурзі. Там був у складі  Влодимер Павлик Trio. Разом з контрабасистом Zbigniewem Wegehauptem гастролював у Німеччині, Австрії та Польщі. У той час, працював з такими зірками як: Clark Terry, Fredie Habbard, All Gray, Johny Griffin, Detlefem Beuerem , Richi Coll . У 1989 році залишив музичну діяльність і повернеться до неї лише в 1992 році в складі  New Life'm. У 2002 році він повернувся в джаз.

Йоахим Менсель

Йоахим Менсель

Піаніст і композитор. Закінчив факультет джазу  в Музичной Академії в Катовіце. Він також вчився в таких піаністів як  Bela "Szakci" Lakatos i Barry Harris.  Він є лауреатом  багатьох конкурсів в тому числі: конкурс джазової імпровізації (Катовіце 1986) Джаз конкурсу піаністів (Каліш, 1989), учасник фіналу конкурсу Телоніуса Монка у Вашингтоні (1989), стипендіат від мера Кракова (1996). Він виступав у багатьох  джазових клубах  і музичних фестивалях в Польщі та за кордоном, у тому числі: Jazz Jamboree - Варшава, Festiwal Solo Duo Trio - Краків, Brighton Festival - Брайтон, New Morning Club - Париж, Instytut Kultury Polskiej – Москва,  та багато інших.

Він концертував з багатьма видатними музикантами: Janusz Muniak, David Friedman, Ronnie Burrage, Brad Terry, Steve Grover, Vitold Rek, Piotr Wojtasik, Zbigniew Namysłowski, Charlie Mariano, Denny Goodhew, William Galison, Jarek śmietana, Andrzej Cudzich, Maciek Sikała, Janusz Stefański, Jadwiga Kotnowska.

З 1993 року регулярно співпрацює з американським кларнетистом Бредом Террі.

В1992 році долучився до створення групи New Life'm. Композитор і аранжувальник  пісень  Mietka Szcześniaka, Niny Stiller i Anny Marii Jopek, Karoliny Styły. Польське телебачення зняло  фільм  «Дощ» (режисерТомаш Добровольський) на основі інструментальних композицій Йоахима .

Він написав музику для декількох постановок балету і пантомім, в тому числі "Чемпіон" режисера Krzysztofa Najdowskiego.

В даний час викладає фортепіано в Вищій Школі Джазу в Кракові, ведучий музичних семінарів  у Польщі та за кордоном. Основний авторський проект - jmTrio.

Роберт Цуджіх

Роберт Цуджіх

Гітарист, живе в Дурштині біля Нового Таргу , має дружину і шістьох дітей. Протягом декількох років він працював учителем у початковій школі. Маючи 20 років він грав зі своїм братом Андрієм Цуджіхом  у джаз квінтеті Confirmation, який гастролював у Польщі та за кордоном. Протягом декількох років він очолював фолк-гурт своєї місцевості.

З 1993 року він є гітаристом New Life'm.

Протягом багатьох років організовував  загальнонаціональні семінари для гітаристів. Він написав музику і тексти для багатьох відомих пісень. Він також співпрацював з: Аndrzejem Cudzichem, Januszem Skowronem, Krzysztofem Zawadzkim та Beatą Bednarz в гурті Amenbend.

Разом з синами створив гурт Sool В. Останні роки, є одним з головних активістів Nowotarskiego Dobrego Klubu, який організовує концерти та цікаві зустрічі молоді.

Мартін Поспєшальський

Басист, композитор, аранжувальник і продюсер. Наприкінці 1960-1970  його брати сформували групу - недільна школа Станіслава (наймолодший був Мартін- 5 років). Пізніше він почав навчатись в музичній школі, де він навчився грати на скрипці, а в середній музичній школі грати  на бас-гітарі. Він вивчав композицію та аранжування на факультеті джазу в Музичній Академії в Катовіце.

Мартін Поспєшальський

Грає в багатьох гуртах, створює та аранжує музику для художніх фільмів, телевізійних шоу, музичних кліпів, великих музичних заходів і вистав.

З 1992 року  є співтворцем гурту New Life'm. Грав і записувався з видатними польськими джазовими музикантами в тому числі: Michałem Urbaniakiem, Tomaszem Stańko . Також співпрацював з відомими американськими джазовими музикантами: Randy Brecker, Jimу Beard,  Dean Brown, Frank Gambale, Hiram Bullock, Lenny White, Alphonso Mouson, Paul Vertico.

Команди, з якими він грав: Тie Break, Woo-Boo-Doo, Young Power, Sojka – Yanina Kompania, Armia, 2Tm2,3, Deus Meus, Arka Noego. Він гастролює в Польщі, Бельгії, США, Голландії, Франції, Німеччині і Мексиці.

Переможець в 1998, 1999, 2000 і 2003 роках в номінації «продюсер року». У 2004 році він був номінований на "Totus"  за досягнення в області християнської культури. Співпродюсер гуртів: New Life m i Arka Noego. Як бас-гітарист грає з  2Tm 2,3 . Також проводить майстер класи з музики поклоніння та літургічної музики. Разом з своїми братами випустив альбоми : „Kolędy Pospieszalskich” i "Najcieplejsze święta".

Аянєжка Мушял

Нещодавно співає з гуртом. Випускниця Джазової Академії Катовіц.

Контакт: dzygajazz@gmail.com