Майстер-клас Рішара Бона у Львові

Майстер-класс Рішар БонаВідомий камерунський бас-гітарист Рішар Бона проведе майстер-клас у Львові в рамках фестивалю Alfa Jazz Fest 2012. Зустріч одного з провідних джазменів сучасності з українськими музикантами відбудеться за день до початку концертної програми фестивалю - 31 травня о 17:00. Місце проведення майстер-класу - арт-кав’ярня «Квартира 35» (вул. Вірменська, 35, «Дзига», 2 поверх).

Рішар Бона (Richard Bona) - ймовірно, найвідоміший джазовий музикант з Африки. Незважаючи на те, що Рішар вже давно не живе в рідному Камеруні, він ніколи не забував і про свої коріння, а його музика – синтез сучасного джазу, фьюжн та африканської і етно-музичної традиції.

Рішар Бона відомий у джазовому світі не тільки як віртуозний і самобутній бас-гітарист, але й як відмінний вокаліст, композитор і бенд-лідер. За визнанням критиків, він однаково неперевершений і в джазовій імпровізації, і в співі на мові дуала, і в мейнстрі мових ліричних блюзах. Він виступав на одній сцені з такими музикантами, як Джо Завінулі Джоні Мітчелл, Майк Стерн, Чик Коріа, Хербі Хенкок.

Рішар Бона охоче ділиться секретами власної майстерності з молодими виконавцями. Він регулярно дає майстер-класи в різних країнах світу, є професором музики Нью-Йоркського Університету (New York University). Однак, за словами тих, кому пощастило побувати на його майстер-класах, ці зустрічі - уроки не стільки техніки, скільки ставлення до творчості. Бона вчить, як приносити своєю музикою радість.

Майстер-клас Рішара Бона відбудеться за пітримки Jazz Club. Lviv і Мистецького об'єднання «Дзига».