18 жовтня. JazzVa. Double Espresso

JazzVa: Double Espresso

JazzVa: Double Espresso

Джазовий клуб JazzVa (ДжезВа) презентує "Double Espresso" (Подвійне Еспресо). Окрім наших п’ятничних концертів раз-по-раз (ми вам поки не скажемо, коли буде наступний концерт, бо самі того ще не знаємо!) ми будемо проводити вечори… не зовсім комерційної музики. Концепція, якщо її можна так назвати в даному контексті, звучить просто: все цікавеньке, що не вкладається в рами мейнстриму. Оскільки кожний концерт матиме окрему тематику, то і  назва у них буде щоразу інша. Це ж кава дня!

18 жовтня ми раді презентувати перший концерт серії, що отримав назву Double Еspresso (подвійне еспресо). Еспресо – бо ми вам приготували щось міцне, духмяне і лаконічне по формі. А подвійне – бо всі вищезгадані якості розділяться на два сети. Виступатимуть два тріо із трохи зміненим складом. Кожен з музикантів представляє собою яскраву музичну особистість, яка розкриється по-своєму у кожному із відділень та додасть від себе коричних, ванільних, кардамонових, коньячних та інших музично-уявних інгредієнтів, а то і дасть перцю! У образі міцної чорної кави виступає сама суть джазової (і, звичайно, блюзової) музики, яку учасники інтерпретують кожен на свій смак.

 

Перша чашка:

Григорій Неміровський - клавішні, духові, Геннадій Мухачьов - гітара, Андрій Арнаутов - бас (джазові стандарти).

Друга чашка: Григорій Неміровський – клавішні, духові, Алла Загайкевич – електроніка, Андрій Арнаутов – бас (вільна імпровізація під пильним наглядом композиторських нарисів).

18 жовтня 2011,  20.00, вхід 20 грн + горнятко кави

Григорий НемировскийГригорій Неміровський

Народився у Луганську (Ворошиловграді). Закінчив дитячу музичну школу по класу фортепіано, музучилище по класу композиції та відділення теорії музики музичної школи ім. М. Лисенка з унікальним дипломом по класу «композиція». Вочевидь вичерпавши всі едукативні можливості рідного міста,  1990 року вступив до Київської консерваторії ім.. П. Чайковського на спеціальність «композиція та теорія музики».

Ще у Луганську почав брати учать у різноманітних конкурсах та концертах дитячої і юнацької творчості. Із початку 90-х став з’явився на небосхилі музичного життя Києва. Організовував концерти сучасної академічної музики у Будинку Актора, Будинку вчених, Спілці композиторів. В період навчання в консерваторії створив ансамбль старовинної музики «AVLOS», який протягом трьох років свого існування (із 1996 по 1999) брав участь у різноманітних концертах та фестивалях на території України.

Неміровський – помірковано невгамовний мулити-інструменталіст. Після закінчення консерваторії у 1995 році самостійно вивчився грати на трубі та постійно вдосконалював свій виконавський рівень (отут його і заскочив джаз). Окрім фортепіано та труби Григорій грає на мелодиці, флюгельгорні, мелофоні та цинку (старовинний духовий інструмент).

Із 2000 року Неміровський – учасник Er.J.Orchestra, з яким він записав кілька альбомів.

Як аранжувальник і виконавець брав участь у музичних студійних проектах (студія «Аркадія», студія «Династія»,  канал 1+1 та інші). Із 2004 року проживає у Німеччині, але часто навідується додому на концерти та записи. У березні 2011 року Григорія можна було бачити у Києві на джазовому фестивалі «Єдність» – у складі того ж таки Er.J.Orchestra – та на концерті тріо Неміровський-Токар-Береговський у приміщенні-галереї Фонду сприяння розвитку мистецтв на Подолі.

http://www.nemirovsky.kiev.ua/

Алла Загайкевич

Композитор. Поєднує роботу в академічних концертних жанрах  (симфонічна, камерна, електроакустична музика, камерна опера)  та сучасних мульти-дисциплінарних витворах (аудіо-візуальні інсталяції, перформанси, музика до кінофільмів та театральних вистав).   В рамах електроакустичних проектів Алла часто виступає з музикантами нової імпровізаційної музики – скрипалем Сергієм Охрімчуком, віолончелістом Владиславом Макаровим, гітаристом та електронщиком Олексієм Борисовим, саксофоністом Сергієм Лєтовим, співачкою Наталкою Половинкою, саксофоністом Іллєю Бєлоруковим, тріо САТ).

Алла здобула освіту в Київській консерваторії та Паризькому  інституті IRCAM при Центрі Помпіду (Centre Pompidou). З навчання в останньому почалася історія її як електронного композитора і пропагувальника академічної електронної музики в Україні (з початку 90-х). Алла співпрацює з музикантами експериментальної електронної музики та з лейблами, що такою музикою займаються (Nexsound, KVITNU).

Окремим напрямом діяльності для Алли був також вокал - протягом 1986-1998 вона співала у фольклорному гурті «Древо». З 1997 року Загайкевич викладає електроакустичну композицію в Національній музичній академії України, є куратором міжнародних проектів електронної музики: «Електроакустика» (з 2003), «ЕМ-візія» (з 2005). Алла є головою Асоціації електроакустичної музики при Київській організації Спілки композиторів України. Виступає в складі Electroacoustic's Ensemble (терменвокс, електроніка). У складі різноманітних міжнародних проектів бере участь у численних фестивалях сучасної музики в Україні, Франції, Швеції, Японії, Китаї, Росії, Чехії, Литві, Канаді та Німеччині.

http://zagaykevych.livejournal.com

Андрій Арнаутов

Темпераментний басист, також відомий під сценічним ім’ям Ендрю Валентайн (Andrew Valentine), той ще непосидюха. Народився Андрій в Ростові-на-Дону, там же почав  навчатися на джазовому відділенні училища мистецтв по класу бас-гітари та контрабаса. Та вже за три роки перейшов у Московське училище ім. Гнєсіних, де створив власну групу «Транзит», з якою успішно виступав на різних джазових фестивалях. У 1990-му Андрій переїздить у США. Для початку в Чикаго. А за рік рушає на Бостон аби отримати освіту у одному із найпрестижніших музичних учбових закладів світу – коледжі Бьорклі (Berklee College of Music). У Бьорклі Арнаутов сконцентрувався на вивченні композиції та афро-кубинської музики, паралельно встиг попрацювати із найвідомішими джазменами – трубачом Роєм Харгроувом (Roy Hargrove) та вібрафоністом Віктором Мендозою (Victor Mendosa), заснував успішний концертний бенд Common Ground.

У 1993 році Андрій знову переїздить. Цього разу до Північної Кароліни. Продовжує записуватись та виступати із джазовими «шишками». В якості сайдмена Валентайн пограв із саксофоністом Арчі Шеппом (Archie Shepp), гітаристом Чарлі Бьордом (Charlie Byrd), скрипалем Вессером Клєменсом (Vasser Clemens). Раніше чи пізніше він мав це зробити: за шість років Андрій опиняється там, куди намагається потрапити кожен поважаючий себе джазовий музикант – у Нью-Йорку. Тут він грає по клубах і на студіях, їде на грецькі гастролі у складі "Buenavista Social Club".

Нове тисячоліття почалося для Андрія в Україні. З 2000 року він починає виступати у Києві. Щоправда у 2004-му кілька  місяців проводить на Ямайці, де викладає, співпрацює із головою «Інституту Боба Марлі» Естором Блеком (Astor Black) у сторенні музичної програми. Невдовзі Андрій повертається до Києва, де проживає і понині. Арнаутов був у складі бенду «Kiev Salsa Kings» – «бета-версії» першого українського сальса-гурту Dislocados піаніста Іллі Єресько. Зараз Андрій часто грає із піаністом Володимиром Соляником, а щонеділі його можна побачити у складі стейдж-бенду на джазових концертах та джемах у арт-клубі «44». Як довго ще буде Арнаутов у Києві і куди далі його покличе «душа поета» – не знає ніхто. Хоча кілька місяців тому під час фестивалю «Єдність» Андрій за чашкою кави у буфеті київської Оперети розказував Гріші Неміровському, що непогано було би переїхати… в Китай!

http://www.facebook.com/godoftherich

Геннадій Мухачьов

Гітарист, «темна конячка» даного складу. Якщо переважна частина джазової публіки навряд згадає ім’я цієї людини, для більшості джазових музикантів Києва він – «Гєнич», що кожної неділі грає на джемах у «44», свій чувак, який знає стандартів не менше за середнє видання Real Book і, більш того, класно всі їх грає. Геннадій прекрасний акомпаніатор (вчився по школі Молоткова-Манілова), який надійно підтримає соліста, а в потрібний момент видасть елегантне соло. Джазові хлопці і дівчата люблять Гєнича не тільки за його музичний талант. Гена – гарний приклад людини, що довела музику у своєму житті до рівня професійного хобі, при цьому примудряється займатися приватним підприємництвом і мати з того на прожиття. Тож він не тільки може дозволити собі грати те, що хоче і з ким  хоче, але й нерідко заплатити по рахунку за когось із «талановитих та бідних». Але цей факт ніяким чином не впливає на його музичні достоїнства, а лише додає гусарського шарму.

Геннадій також не звик сидіти на місці. Народився у Львові, довгий час жив і працював у Москві (де пограв із гітаристом Алєксєєм Кузнєцовим), а останні років десять облаштувався у Києві. Його часто запрошують в якості сайдмена на різні концерти. А із фестивальних виступів, напевне, найсвіжіший – «Зимові джазові зустрічі-2011» пам’яті Євгена Дергунова у лютому, де він грав разом з Андрієм.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100001623413726

(с) Інформація надана музикантами. За матеріалами сайтів http://www.nemirovsky.kiev.ua/ та http://uajazz.com/

 

Отже, приходьте! Буде цікаво. Станьте першими відвідувачами нашого нового проекту «Кава дня». Ми вже починаємо молоти каву для вашого подвійного еспресо.