«ЄСК»: львівське мистецтво у Жешуві

Jazz Club Lviv

Із 12 по 14 серпня 2011 в рамках підготовки до ЄВРО-2012 у польському місті Жешуві відбудеться презентація тривалого мистецького проекту «Європейський Стадіон Культури» (ЄСК), який продемонструє для європейських міст широкий зріз нових явищ у мистецькому житті Львова.

Проект буде реалізовано середовищем українських митців, що зосереджується навколо мистецького об’єднання «Дзиґа».

Проекту ЄСК у Жешуві представить як твори візуального мистецтва, так і музичну програму.

  • Візуальний блок ЄСК міститиме проект «Stadio.UA: 192,27 м. мистецтва» — інсталяція фотоклубу «5х5» (куратор — Костя Смолянінов), спільну фотовиставку Кості Смолянінова і Андрія Боярова «Universal Staces», виставку Андрія Боярова «Miejsca: 2001-2011» та інсталяційний проект Олексія Хорошка та Сергія Петлюка «Сканування».
  • Музична частина ЄСК відбудеться у форматі концерту «Jazz-ЕthnoFusion» за участі музикантів «JazzClub.Lviv» та Етноклубу «Набутків»: український етно-джаз гурт «ShockolaD», група глибинної музичної етно-медитації «Татош Банда», яскравий представник української імпровізаційної музики Юрій Яремчук, талановитий молодий джазовий піаніст Роман Бардун, українсько-польський музичний проект «DagaDana», гуцульська саунд-система «Банда Arkan» та ін.

Візуальні проекти відкриватимуться 12 серпня у провідній польській  галереї сучасного мистецтва «BWA Rzeszow», а концерт розпочнеться 14 серпня о 19:00 на площі перед галереєю.

 

Етноклуб

Довідка:

Мистецьке Об'єднання «Дзиґа» вже два десятиліття є генератором авангардної культури, унікальним прикладом поєднання різних жанрів мистецтва та найбільшим незалежним  арт-центром України.

«Дзиґа» спонукає розвиток творчих спільнот Львова, їхню організацію у громадські клуби та взаємодію між клубами для творення нових явищ на перехресті різних видів мистецтва:

«JazzClub.Lviv»  об'єднує більше двохсот музикантів, меломанів і музичних критиків, які  влаштовують джазові концерти, майстер-класи, дискусії, спільні імпровізації та джем-сейшени.

Етноклуб Набутків — це ідейний осередок і творчий цех, що гуртує музик, дослідників та шанувальників етнічної культури навколо концертів, співмузикування, польових лабораторій та творення музичних проектів.

Фотоклуб «5х5» — найбільша неформальна асоціація фотографів, яка проводить виставки, фотоконкурси, майстер-класи провідних фотомитців та лекції на актуальні теми сучасної світової фотографії.