Vocal Battle: Аніко Долідзе і Лаура Марті

Vocal Battle

Рік тому, у столичному арт-клубі «44» стартував новий проект Summer Jazz Night. Тоді це були не просто концерти, а й експеримент, що довів: влітку джазові концерти потрібні, незважаючи на сезон відпусток, наша аудиторія є. Більш того, аудиторія у великій кількості, і готова до нової музики і до нових форматів джазових концертів. Проект змінював сезонні назви: Autumn, Winter, Spring, й за рік презентував столиці 44-и джазові ночі.

Організатори, музична агенція C.A.D., за підтримки українського джазового радіо на Online FM, презентували публіці 4 різних формати: New Generation (концерти молодих музикантів, зі всієї України, відбулося 15 за рік), Jazz Workshop (концертні майстер-класи українських музикантів відбулося 8 за рік), Jazz Battle (музичне змагання двох інструменталістів\вокалістів, відбулося 11 за рік), Jazz Open Mic (Відкритий джазовий мікрофон, для всіх бажаючих співати джаз, відбулося 10 за рік).
Важливо зауважити, що у концертах брали участь представники кількох країн: Україна, Білорусь, Росія, Cполучені Штати, Польща. У сорока чотирьох концертах за рік, грали та співали 223 музиканти, а загальна аудиторія проекту склала близько 5 000 глядачів.

7 червня 2011 вирішили святкувати річницю і красиво, й інтернаціонально. Це буде вокальна баталія між представницями двох прекрасних країн: Грузії — Аніко Долідзе та Вірменії — Лаура Марті. Й Аніко, і Лаура давно відомі за своїми проектами в Україні. Сьогодні вони обидві є викладачами джазового вокалу. Сьогодні вони мають в своєму архіві виступи на більшості українських та декількох закордонних міжнародних джазових фестивалях. На вокальній баталії 7 червня вони презентуватимуть скоріше world jazz, оскільки і Аніко, і Лаура мають у своєму доробку прекрасні грузинські та вірменські національні твори в авторських джазових обробках.

Переможця у баталії обирає аудиторія, яка голосує у клубі під час концерту.