Futurethno, Марина Захарова та Орхан Агабейлі

Афіша концерту Futurethno, Марини Захарової та Орхана Агабейлі

Культурний центр Indie за сприяння Благодійного фонду «Ренесанс» презентує концерт учасників фестивалю Jazz Bez 2010:

Futurethno (Польща — Україна)
Марина Захарова та Орхан Агабейлі (Харків — Київ)

Концерт відбудеться 21 червня2011, о 19:00 у культурному центрі Indie, вул. Чернишевська 4/6

Вартість квитків від 50 до 100 грн.
Телефон для довідок: 0503014408

Обидва проекти характерні поєднанням фольклору, джазу, сучасної та академічної музики. Такий стиль називають ethnic jazz, а у випадку поєднання різних фольклорних традицій — global music. 
Futurethno:

Роман Бардун — фортепіано (Україна)
Filip Szymaniak — скрипка (Польща)
Łukasz Owczynnikow — контрабас (Польща)
Dominik Jaske — барабани (Польща)
Mr.Krime (dj Krime) — вертушки (Польща)

Гурт створений в липні 2010 року молодими, проте вже досвідченими музикантами із Кракова, Варшави та Львова. Futurethno — це фольклорні мотиви, джаз та електронна музика. Репертуар гурту оснований на елементах польського та українського етносу.

Гурт перекладає простоту і мелодійність народної пісні на сучасну мову джазу. Музиканти акцентують на колорит народних пісень, а не на дослівному відтворенні. У гурті зібрались представники різних музичних напрямків: академічної музики, джазу, електронної музики. Ці стилі наповнюються етнічними мотивами і утворюють стильну барвисту суміш, яка не залишає слухача байдужим.
Futurethno брали участь у фестивалі Jazz Bez 2010, гастролювали в різних містах України та Польщі. У грудні 2010 року записали музику для легендарного фільму Олександра Довженка «Звенигора» і були запрошені на фестиваль «Німі ночі» до м. Одеса.
Сайт: www.myspace.com/futurethno 

Марина Захарова та Орхан Агабейлі

Марина Захарова — вокал, фортепіано
Орхан Агабейлі — перкусії

Музика Марини та Орхана — це органічне поєднання української, ромської, єврейської, арабської та тюркської фольклорних традицій із джазовою та академічною музикою. У програмі: нові авторські композиції, композиції з двох останніх альбомів, а також українські, ромські, азербайджанські та сефардські народні пісні.

Марина Захарова — співачка, піаністка та композитор з Харкова, відома як солістка міжнародного музичного проекту Anno Domini. Вона віртуозно володіє голосом та інструментом, має барвисту етнічну манеру співу. Виступала в Україні, США, Ізраїлі та Польщі, як у складі Anno Domini, так і з сольною програмою.

Брала участь у міжнародних фестивалях: PalmJazz — 2010 (Гливице, Польща), Warsaw Summer Jazz Days — 2008 (Варшава, Польща), City Stages — 2005 (Бірмінгем, США), Jazz Bez — 2010, 2008, 2004 (Україна-Польща), Флюгери Львова — 2003, 2005, 2007 (Львів), ZaJazz — 2008 (Харків), Mamakabo — 2008 (Коктебель, Крим), Єдність — 2005, 2007 (Київ) тощо.
У її дискографії 4 альбоми: «Галілея» (2008), Sand & Stone (2005), «У фокусі часу» (2004), «За обрієм» (1999), а також участь у багатьох збірках: «У джазі тільки дівчата-3», «Євшанзілля», «Харків-Хайфа» тощо.

http://www.myspace.com/marinazakharova

http://www.youtube.com/user/Zaborys 

Орхан Агабейлі — відомий перкусист, віртуоз гри на дарбуці та інших ударних інструментах. Виступає разом з Мариною Захаровою з 2004 року.