Alfa Jazz Fest

Alfa Jazz Fest

Новый джазовый фестиваль, который проводит "Альфа-Банк" во Львове (программа '2011). В первом же фестивале принимают участие безоговорочные звёзды мирового джаза, среди которых -- Уинтон Марсалис, Билл Эванс, Джон Скофилд, Рон Картер и др.

"Цей рік -- початок тривалої історії Міжнародного джазового фестивалю у Львові - Alfa Jazz Fest. Незважаючи на свою молодість, Фестиваль вже претендує на звання однієї з найважливіших літніх музичних подій Східної Європи і наймасштабнішого джазового open-air фестивалю Україні.

"Коли ми їздили до Львова дивитися майданчики, я дійсно зрозумів, що Львів -- фестивальне місто, багато чого там відбувається ... Саме звідси виникла ідея зробити кілька сцен на вулиці і оточити концерти так званими навколоджазовими заходами. Це може бути все що завгодно: від джазових кафе до вуличних оркестрів або окремих музикантів, що грають де-небудь у мальовничому місці." - говорить про Фестиваль його творчий куратор, арт-директор продюсерського центру Jazz In Kiev і один з найвідоміших людей "джазової" України - Олексій Коган.

Alfa Jazz Fest - це 3 незабутні літні вихідні дні у Львові, прожиті у ритмі джазу, під музику найвидатніших музикантів світової сцени. Мета Фестивалю - познайомити своїх гостей із джазовими виконавцями світового рівня, створюючи неповторний джазовий перформенс на старовинних вулицях міста і відкрити нову сторінку у культурній історії Львова. Грандіозна джазова атмосфера відчуватиметься в усьому місті, перетворюючи його низкою колофестівальних заходів та концертами різних форматів: від виступів вуличних музикантів, локальних відкритих майданчиків в історичному центрі Львова, до величезної гала-сцени під відкритим небом у Центральному Парку Культури.

Фестиваль - це не тільки можливість почути музику найбільших світових геніїв джазу, але й шанс розчинитися разом із містом в джазовому екстазі, відчувши себе частиною великої спільноти, що 3 дні житиме в запаморочливому ритмі Alfa Jazz Fest."

Організатори:
Ініціатором створення фестивалю виступає "Альфа-Групп"
Творчий куратор -- Олексій Коган
Генеральні партнери Alfa Jazz Fest: Альфа-Банк і компанія "Київстар"
Організатор фестивалю -- компанія "Леополіс Джаз ".

Сайт: http://alfajazzfest.com