Alfa Jazz Fest: новий пункт призначення на джазовій фестивальній мапі

Alfa Jazz Fest

Alfa Jazz Fest

12 квітня в приміщенні Культурно-освітнього центру «Майстер Клас» відбулась прес-зустріч з нагоди підготовки до нової масштабної музичної події – Міжнародного джазового фестивалю – Alfa Jazz Fest, який відбудеться у Львові 3-5 червня 2011 року.

 

У теплій атмосфері, яку забезпечував «Артем Лєбєдєв Бенд», присутні на заході журналісти дізналися про всі подробиці майбутнього фестивалю з вуст його творчого куратора Олексія Когана. Він разом з продюсерським центром «Jazz In Kiev», що, безперечно, є одним з найдосвідченіших організаторів джазових фестивалів в Україні, взяв під свою опіку нове дітище, що вже претендує на звання однієї з найбільш масштабних культурних подій цього літа у Східній Європі. Адже, за підтримки потужних спонсорів, а саме Альфа-банку та компанії «Київстар», львів’яни та гості міста будуть насолоджуватись виступами провідних джазових майстрів зі Сполучених Штатів, Росії, Білорусі і, звичайно, України.

Протягом трьох днів джазова музика лунатиме з трьох відкритих сцен у центрі міста: біля Домініканського собору, на площі Ринок та великої гала-сцени в Парку Культури ім. Б. Хмельницького. Доступ до перших двох сцен, на яких відбуватимуться денні концерти, буде абсолютно безкоштовним, а квитки на вечірні концерти за участю зірок світового джазу, що проходитимуть на великій сцені, будуть більш ніж доступними. При цьому, програму виступів рознесено за часом таким чином, що кожен бажаючий зможе відвідати абсолютно всі виступи, включаючи нічні afterparty у мистецьких клубах Львова, можливість яких Олексій Коган не став виключати.

Отже, 3 червня на головній сцені відбудуться виступи квартету Джона Скофілда (John Scofield) та групи Spyro Gyra, а 4 червня перед гостями фестивалю виступлять проект Білла Еванса (Bill Evans) «Soulgrass», квартет Jeff Lorber Fusion Superband у складі Джеффа Лорбера (Jeff Lorber), Еріка Маріентала (Eric Marienthal), Віктора Бейлі (Victor Bailey) та Пуджі Белла (Poogie Bell), а також Golden Striker Trio, що складається зі справжніх легенд джазу Рона Картера (Ron Carter), Пета Мартіно (Pat Martino) та Малгрю Міллера (Mulgrew Miller).

Окрім чудової концертної програми на гостей фестивалю чекає чимало сюрпризів. Один з них – конкурс на кращу джазову композицію, присвячену місту Львову, яку обере авторитетне журі у складі українських джазових музикантів, журналістів та організаторів. Переможець отримає право представити свою композицію на фестивалі, і, хтозна, може вона стане його гімном у наступному році. Втім, подробиці цього конкурсу, а також багато іншої інформації незабаром з’являться на сайті фестивалю www.alfajazzfest.com.