«Єдність» ‘2011

Єдність 2011Десятий Міжнародний джазовий фестиваль «Єдність» відбудеться 18-19 березня 2011 р. в приміщенні Національного академічного театру оперети. Фестиваль -- вже десятий, і можна вже підвести певні підсумки. Підсумок перший: фестиваль -- стабільний. Він завжди проходить в один і той же час: в березні, на межі другої і третьої декад. Завжди в театрі оперети. Лише одного разу (це був 2-й фестиваль) «Єдність» проводилася в Будинку офіцерів.

Підсумок другий: фестиваль – різноплановий. Тут можна почути мейнстрим, н’ю-ейдж, латіно, боса-нову, етно-джаз, фрі-джаз, смуз-джаз і ще багато різних стилів, що об’єднуються єдиним прапором: «Джаз!»

Підсумок третій: фестиваль – міжнародний. В ньому взяло участь 486 виконавців з 23 країн. Найбільше учасників, звісно, з України, далі йдуть Росія (27), Німеччина (19), Литва (13), Ізраїль (12), США (9), Білорусь (8), Румунія (7), Фінляндія (5), Чехія (5), Австрія (3), Польща (3), Бразилія (3), Норвегія (3) і по одному – з Вірменії, Голландії, Словенії, В’єтнаму, Монголії, Камеруна, Швейцарії, Франції, Японії.

Найчастіше на сцені джазового фестивалю «Єдність» перебував його продюсер і засновник  -- Сергій Грабар (10), організатори фестивалю -- Олександр Грабар (10), Валентин Грабар (10), Оксана Когут (8).
Серед виконавців – Алекс Фантаєв -10, Володимир Соляник – 8, Енвер  Ізмайлов – 5.
Ведучі фестивалю: Олексій Коган – 7, Сергій Озіряний – 2, Володимир Фейертаг – 1.
Тричі на сцену виходив в якості ведучого Міхаїл Мітропольський і одного разу -- Володимир Соляник.
На п’яти з десяти фестивалів звук ставила «Українська національна Шоу-Біржа».
Підсумок четвертий: У фестивалі завжди беруть участь дитячі та юнацькі колективи та солісти.
Підсумок п’ятий і головний: Фестиваль «Єдність» має на меті популярізацію українського джазу.