Інна Желанная в Дніпропетровську

2 грудня у Дніпропетровську відбудеться концерт російської фолк-діви Інни Желанної. Клуб ДК (вул. Гопнер, 4-а). Вартість квитків: 120-140 грн. Початок о 20.00.

Це подія місяця (а для декого — і життя) в Дніпропетровську. Хтось слухає і стежить за Інною Желанною більше 20 років, комусь пощастило відкрити для себе цю незрівнянну етно-джаз-рок Диву на торішньому Гогольфесті.

Інну Желанную рідко показують по телевізору, і її пісні майже не передають по радіо. Але саме ця жінка з вольовим голосом є головною фолк-роковою співачкою в Росії. Перші її концерти датуються серединою 80-х років. У Росії вона не потрапляє до чартів, зате в Європі набагато успішніше. Музиканти, яких Желанная рекрутувала в минулому році, - це, за її власними словами, «найсильніший склад професіоналів і експериментаторів». З ними російські народні пісні у виконанні Бажаною зазвучали як похмурий тріп-хоп. Сама співачка ярлики розвішувати не любить і про свою діяльність каже: «Це музика насамперед, а вже в який розділ її помістять, мене мало турбує».

Один з музичних проектів Інни Желанної створений 24 лютого 2007 року. Стиль - російська прогресивна психоделіка. Матеріал - російські народні пісні. Склад - змінюється і варіюється.

У число учасників проекту сьогодні входять:
Сергій Grebstel Калачов - бас, електроніка,
Олег Маряхин - саксофони, електроніка,
Ігор Джавад-Заде - барабани,
Володимир Губатов - звук.

14 листопада 2009 вийшов у світ сольний альбом Інни Желанної "Кокон".
16 листопада 2010 альбом перевиданий на лейблі "7D Media" (USA).