Зимові джазові зустрічі ‘2010

АФиша фестиваля памяти Евгения Дергунова (2010)ІХ-й Всеукраїнський джазовий фестиваль пам`яті Євгена Дергунова «Зимові джазові зустрічі». 20-21 лютого 2010 року відбудеться ІХ-й Всеукраїнський джазовий фестиваль «Зимові джазові зустрічі» пам`яті Євгена Дергунова. Фестиваль запроваджено єдиною в Україні Школою джазового та естрадного мистецтв, за підтримки Міністерства культури і туризму України, Експертної ради з питань джазової музики, Громадської організації «Мистецька ліга».

Євген Дергунов (1936-2001) – один з піонерів професійного джазу в Україні, блискучий аранжувальник, композитор, піаніст і викладач.

Президент фестивалю - музикознавець, джазовий критик, директор ШДЕМ Петро Полтарєв. Арт-директор – Галина Макаренко-Дергунова.

Фестиваль проводиться щорічно, починаючи з 2001 року. В ІХ фестивалі беруть участь джазові музиканти та колективи з 9 міст України, загалом більше ста учасників - це молоді виконавці, ветерани українського джазу, лауреати міжнародних та національних джазових фестивалів, спеціальні гості.

У числі учасників:

заслужений артист України Володимир Соляник (Київ);
заслужений артист України Віктор Губанов (Житомир);
ансамбль «New Aramis project» заслуженого діяча мистецтв України Володимира Прихожая (м.Суми);
Макс Гладецький (Київ);
Леся Здоровецька (Київ);
«Jazz Quartet» Сергія Горюновича (Кременчук);
Валерій Жилін (Дніпропетровськ);
Олександр Жуков (Полтава)
«Біг-Бенд» Миколи Гудими;
молодіжний гурт «JT Fresh»; тріо Олександра Фразе-Фразенка (Львів);
жіночий вокальний квінтет «Beauty Band» (Київ);
композитор та імпровізатор Тетяна Поліщук (Черкаси);
«Сузір`я Блюз» ( Житомир);
«Revenko Band» (Київ) та інші.

Серед молодих музикантів, які виступлять на фестивалі 20 лютого (16.00 – 18.00) Ольга Гулей і Вікторія Косів (ШДЕМ), Дитячий джазовий ансамбль молодшої групи МШ № 1 (м. Горлівка), студентські джазові квартети Максима Кременка та Станіслава Зубкова (Інститут музики ім. Р.М. Гліера).

Спеціальні гості фестивалю:

Володимир Хорунжий (США);
Народний артист України Євген Коваленко (керівник легендарного гурту "Кобза");
Володимир Зінковський;
Віце-президент джаз-клубів м. Севастополь та м. Томськ (РФ), продюсер та журналіст Валерій Шипулін.

В рамках фестивалю пройде виставка картин «Імпровізації» члена Національної спілки художників України Гліба Юхимця та виступ відомої української поетеси Марини Свириденко з поезіями за мотивами джазових творів Євгена Дергунова.

Окремою програмою у малому концертному залі ШДЕМ 21 лютого о 20.00 буде представлено проект для поціновувачів нової імпровізаційної музики та фрі-джазу. Виступлять Тріо Олександра Фразе-Фразенка (Львів) з програмою «Остання ніч Франка» і піаніст Сергій Горюнович (Кременчук) з програмою «Solo improvisations».

Фестивальні концерти відбудуться 20 та 21 лютого 2010 р. у великому та малому концертних залах Школи Джазового та Естрадного Мистецтв (ШДЕМ, вул. Челябінська 7А).
Початок о 16.00, вхід вільний.