Art Jazz Cooperation 2009

Опубликована программа "дабл-фестиваля", проходящего в Ровно и Луцке.

Особенность Art Jazz Cooperation в том, что фестиваль проходит одновременно в обоих городах, меняясь артистами единой для Ровно и Луцка программы.

28-29 августа
Луцк: Луцкий замок
Ровно: Драмтеатр
Организаторы: Луцкий джаз-клуб (http://jazzclub.lutsk.ua), Ровненский джаз-клуб (http://jazz.rv.ua)
Art Jazz Cooperation 2009

П’ятниця, 28 серпня 2009 року

Рівне (Драмтеатр) Луцьк (Луцький Замок)

17:00 — 17:30 «Double Jam» (Україна)

18:20 — 19:00 «Соломін Бенд» (Україна) 17:40 — 18:10 Джаз-тріо О. Баковського (Україна)
19:10 — 19:50 Лаунж-дует «Хвоя» (Україна) 18:20 — 19:00 «Z -Band» (Україна)
19:50 — 20:10 антракт 19:10 — 19:50 Джаз-тріо Юрія George Виноградова (Україна)
20:10 — 21:50 Джаз-дует Ігоря та Олени Перчуків (Ізраїль) 20.00 — 20.40 «Соломін Бенд» (Україна)
21:00 — 21:40 «Z-Band» (Україна) 20.50 — 21.30 Брас-ансамбль «Каприз», солісти Большого театру (Росія)

Субота, 29 серпня 2009 року

Рівне (Драмтеатр) Луцьк (Луцький Замок)
18:00 — 18:20  початок 17.00 — 17.40 Лешєк Драніцкі (Польща)
18:20 — 19:00 Енвер Ізмайлов ( Україна) 17.50 — 18.30 Дара Навродська (Німеччина)
19:10 — 19:50 Джаз-тріо Юрія George Виноградова (Україна) 18.40 — 19.20 Лаунж-дует «Хвоя» (Україна)
19:50 — 20:10  антракт 19.30 — 20.10 Джаз-дует Ігоря та Олени Перчуків (Ізраїль)
20:10 — 21:50 Лешєк Драніцкі (Польща) 20.20 — 21.00 Енвер Ізмайлов (Україна)
21:00 — 21:40 Брас-ансамбль «Каприз», Солісти Большого театру (Росія)

Хінді-лаунж проект HVOYA. Стиль музики HVOYA важко однозначно визначити. Це мікс джазу, електроніки та трип-хопу. Для того, аби уявити собі цю музику, треба поєднати в одному коктейлі Sade, Thom Yorke , Bjork та Norah Jones. Композиції колективу — це екзотичний мікс чудового жіночого вокалу, витончених ритмічних малюнків та романтичних мелодій акустичних інструментів.

Лєшек Драніцкі — джаз- та блюз-гітарист, композитор, автор текстів, вокаліст. З роки музичної діяльності вже вийшло чотири авторські альбоми за участі найвідоміших польських музикантів, таких як Збігнев Яремко, Мацай Сікала, Пьотр Войтасік, Лєшек Можджер, Пьотр Леманчик. Лєшек Драніцкі брав участь у джем-сешнах за участі багатьох відомих блюзових музикантів. На сьогоднішній день Лєшек записав 17 альбомів різнопланової музики, починаючи від блюзу, джазу, та закінчуючи сатиричними кабаре з Руді Шубертом. Музика Лєшека Драніцкі розвивалася під впливом Джо Пасса та Чета Бейкера. Будучи поціновувачем балад, під час концертів він створює теплу, унікальну атмосферу.

Юрій George Виноградов — професійний композитор, чудовий піаніст, співак. Випустив 12 компакт-дисків та завершив запис 13-го альбому. Юрій Виноградов надає перевагу класичному стилю, рок- та поп-музиці, блюзу, ритм-блюзу. Всі пісні Виноградова написані англійською мовою, вони звучать в Європі та Америці. Юрій «G» Виноградов — жива легенда рок- та поп-музики усього колишнього СССР, піонер усього радянського рок-руху. Йому 52 роки, 40 з них він віддав музиці. До цього часу людина, чиї пальці здатні розплавити клавіші будь-якого інструменту, лишається легендою рок-н-роллу.

Енвер Ізмайлов — колоритний гітарист, композитор, заслужений артист України. Самостійно винайшов теппінг — прийом гри на гітарі, при якому пальці обох рук лежать на грифі гітари, як на клавіатурі, і звук видобувається за допомогою швидкого натиску на струни, а не ударом по них чи щипком. З плином часу зацікавився етно-джазовим синтезом, поєднавши народний кримськотатарський фольклор із класичним джазом.

Дара Навродська - виявила схильність до композиції, беручи участь у своєрідних музично-театральних інсталяціях та поетично-музичних виставах. Дар імпровізації надав змогу молодій мисткині побачити нові горизонти у світовому музичному просторі, зокрема, етно-імпровізацію, етно-джаз. Cвоєрідність її таланту — в її особистій прихильності до фольклору, до українського зокрема. Експериментальність підходу до вираження форм джазової музики також позначилася на її творчості. Свіжою та неповторною є її інтерпретація класичних джазових «стандартів»: у виконанні Дари Навродської вони стають насичені інтонаціями українського мелосу та ритміки.

«Z-Band» Ігоря Закуса. Ігор Закус вважається найкращим бас-гітаристом України. В його музиці є все: техніка, справжня українська мелодійність, разом із доведеною до міжнародного рівня звуком. На фестивалі колектив презентуватиме програму «Коломийки». Аранжування було зроблено самим Ігорем. Можна буде почути українські народні пісні у джазовій обробці, яка, як зазначають критики, здатна захопити слухача.

Джаз-дует Олени та Ігоря Перчуків (Ізраїль). Олена Перчук — ізраїльська співачка українського походження, яка ще в 9 років була запрошена Аллою Пугачовою в Москву для участі в «Різдвяних зустрічах». Олена — лауреатка багатьох міжнародних пісенних конкурсів. У свої 25 років Олена стала відомою співачкою в своїй країні. Разом із Деборою Браун вона дала кілька концертів в Ізраїлі, США, Бразилії. Співає Олена Перчук у стилі поп з елементами латино-джазу.

Брас-ансамбль «Каприз» оркестру Большого театру складається з ведучих солістів театру. За останні роки колектив гастролював у Греції, Естонії, Латвії, Казахстані, Україні, Вірменії, Литві, на о. Кіпр… Ансамбль володіє широким репертуаром, постійно поновлюючи та розширюючи його: класика, популярні джазові композиції, народні замальовки, сучасні ритми — шедеври світової естради. На нашому фестивалі музиканти презентуватимуть програму «Нью-орлеанський джаз».

«Solomin Band». Особливістю цього українського колективу є не лише репертуар (музиканти грають авторські композиції, джазові стандарти, етно-джаз та багато інших цікавих музичних стилів). Засновник колективу, Віктор Соломін, грає джаз на народному інструменті — домрі. Багато хто не йме віри, але, почувши виконання джазових композицій на домрі, вже, здавалося, і не уявляє джазу без цього інструменту. Джаз-тріо Олега Баковського — добре знаний волинський колектив, що уже не перший рік відкриває лучанам джаз. Тріо виконує джазові стандарти у власній обробці. Вже стало традицією, що до тріо долучаються різні музиканти, починаючи від таких, як відомий трубач Валерій Колесніков, і завершуючи молодими перспективними митцями, такими як Тарас Баковський.

«Double Jam» — молодий волинський гурт, який уже встиг завоювати любов глядачів. Як і тріо О.Баковського, «Double Jam»-івці намагаються по-своєму осмислити стандарти та додати до них своєї родзинки: вокал Катерини Маліборської зачаровує.

Як бачимо, не лише географія, а й музика фестивалю «Art Jazz Cooperation 2009» Луцьк-Рівне з кожним роком все більше розширюється. Ми з нетерпінням чекаємо 28-29 серпня, аби почути та побачити ці чудові колективи. Однією із яскравих моментів цьогорічного фестивалю є започаткування всеукраїнського конкурсу фотографії на джазову тематику. «Джазові емоції» – це перший джазовий фотоконкурс в Україні! На конкурс, який джаз-клуб «Джем» започаткував спільно з рівненський фотоклубом «White Rabbit», і який також суттєво підтримали «ОТП-банк» та Страхова компанія «ПЗУ Україна», надіслано роботи з усіх куточків України. Світлини яскраво представляють український джаз за останні декілька років. Під час фестивалю «Art Jazz Cooperation 2009» в Рівному відбудеться відкриття фінальної експозиції найкращих робіт конкурсу, а також нагородження переможців від головних партнерів проекту. Крім того, довготермінові фото-виставки плануються не лише в рівненських фото-галереях, а й у Луцьку.

Організатори фестивалю: ВОГО «Луцький джаз-клуб» (м. Луцьк), РОГО «Джаз-клуб «Джем»» (м. Рівне), «Арт-хаус» (м. Клевань). Генеральний партнер: АТ «OТП-банк».

Партнер: Страхова компанія «ПЗУ-Україна».

За підтримки компанії «Grand Persona», Генеральне Консульство Республіки Польща в м. Луцьку, «Русский центр» (м. Рівне), «АероСвіт», «КийАвіа», салон-магазин салон-магазин «Yamaha».

У Луцьку фестиваль відбудеться за сприяння Луцької міської ради, Волинської обласної філармонії.

Рекламний спонсор: «Ініціал».

Генеральний перевізник: АТП-1.

Фестивальні дні у Рівному відбудуться під патронатом Міського Голови Рівного Володимира Хомка, дизайн від «Мозар» (м. Рівне).

Інформаційні партнери: ВОДТРК, Радіо «Луцьк» 107,3 FM, газети «Волинь Нова», «Сім’я і дім», радіо «Сід FM», газети «Віче», «Луцький замок», «Час» журнал «Економ Фреш», Підтримка: Видавничий дім «ОГО», ТК «Рівне 1», газета «Рівне вечірнє», Інтернет бізнес-портал «Ділове Рівне», Радіо «ХітФМ», «Наше Радіо», Рекламна компанія «Неомарк», «Бюро Март», «SL vision» www.uajazz.com, www.jazzinkiev.com, www.artvertep.com, www.liga.net.