Чому до нас усі запізнюються?.. Еріх Кляйншустер в Києві

Erich Kleinschuster

Erich Kleinschuster

Чесне слово, я дуже люблю Wave, Night in Tunisia, My Funny Valentine… Але я не можу це чути на концертах у звичайних версіях. А саме з подібних стандартів була складена програма концерту. Мені це – нецікаво, здається не лише мені. За одним зі столиків сиділи наші музиканти (майже біля сцени) у яких був концерт після австрійців, так от після другої композиції їх усіх змило хвилею пива ближче до бару. І я їх зрозуміла. Ні, пива я не пила, але кудись подалі, з кимось порозмовляти дуже захотілося. Бо дуже песимістичні думки до мене почали навідуватися... І саме через них, я все це пишу... “Очень крепкие клубные музыканты. Хороший квартет” – толерантно зауважив Олексій Коган після концерту. І з ним не можна не погодитися. Бо й справді, кожен з музикантів вартий уваги і не малої. Про кожного з квартету:
- Еріх Кляйншустер – тромбон
- Харі Нойвірт – рояль
- Александр Майк – контрабас
- Клеменс Маркстл - барабани
навіть в інтернеті можна знайти багато цікавого. Але чому ж вони приїхали до нас “пополоскати” стандартів?..

Петро Полтарєв, Олексій Коган та австрійські музики

Петро Полтарєв, Олексій Коган та австрійські музики

Організатор концерту, президент мистецької агенції "Арт-Ліга" Петро Полтарєв зауважив: :”Ми привезли саме цих музикантів і саме з цією програмою тому, що хотіли показати українському слухачеві, що у Європі грають не лише авангард та фрі-джаз. Ми привезли цю програму, щоби продемонструвати якісний пост-боп.” Дивно, але пост-бопом і не пахло, вибачте. Просто здається, що Не Авторська програма набагато дешевше коштує, навіть у визнаних музикантів. Так, у нас мало коштів, але можна їх трошки накопити, і раз у рік привезти Бреда Мелдо (який грає пост-боп), наприклад. І привезти його зараз, а не через 50 років. (на кшталт Бенсона, Маклафліна, Завінула, Фергюсона... і, в цьому випадку, Еріка Кляйншустера).

Ми довго можемо жалітися що у нас були “застойні” часи і ніхто до нас не приїжджав, і ми нікуди не їздили, і нічого не чули. Але зараз це вже минуло, може хтось не помітив... Ми вже не такі глухі і німі. І в першу чергу – самі себе повинні поважати!

P.S. Вперше за весь час мистецька агенція Арт-Ліга (Петро Полтарєв, зокрема, зліва на фото) зробили концерт у закладах Еріка Айгнера, де Олексій Коган (у центрі в червоному) - джазовий представник.
Може, це початок великої співпраці. І скоро у нас перестануть співпадати концерти по днях, створиться коаліція і почнеться щасливе життя... ?

Фото Олександра Зубкo